Cestná cyklistika

Co je to technologie Fizik Adaptive?

Dost bylo bolavého zadku po celém dni v sedle kola! Italský výrobce sedel fizik je tady se svojí technologií 3D tisku, které říká Adaptive, aby vám od nepříjemné bolesti sedací partií pomohl. Jak Adaptive funguje a co to vlastně znamená si řekneme v následujícím článku.

Nová generace pedálů TIME je tady!

Pedály TIME dostaly nový vzhled a vlastnosti, které přinášejí nízkou hmotnost a vylepšenou ergonomii. TIME také upravil a zjednodušil nabídku silničních a MTB pedálů pro usnadnění výběru ideálních pedálů pro potřeby všech cyklistůVíce se dočtete v článku.

Bezdušový systém s Peaty's snadno a rychle

Většina moderních kol má už v základu bezdušové ráfky a s největší pravděpodobností i bezdušové pláště. I tak se většinou ke svým novým majitelům dostanou vybavena dušemi a s obyčejnou páskou, která není pro přestavbu na bezdušový systém vhodná. S tím vším vám dokáže pomoci britská značka Peaty’s, která dodává také kompletní řešení pro bezdušové systémy. V dnešním článku si popíšeme postup, jak si bezdušáky vyrobit a co je k tomu potřeba.

Zimní tretry na kolo od Fizik

Cyklistika, a to i ta amatérská, už dávno není pouze letním sportem. Současná podoba našeho podnebí umožňuje provozovat tento sport téměř bez omezení po celý rok. Zimní období ale samozřejmě vyžaduje speciální vybavení, které zajistí potřebné pohodlí, bezpečnost, ale i dostatečný výkon v náročnějších podmínkách. Jednou z klíčových součástí výbavy jsou vhodné zimní tretry na koloAno, můžete to řešit pomocí návleků na tretry, zimních vložek nebo teplých ponožek od babičky. Koho tato provizorní řešení už omrzela a pořídil zimní tretry, lituje jen jediné věci. Že to neudělal daleko dřív.

Aspire Sports novým distributorem fi’zi:k pro Česko a Slovensko

S Novým rokem přichází velká novinka. Od 1. ledna 2024 se Aspire Sports stává distributorem značky fi’zi:k v České a Slovenské republice. Obsáhne všechny trhy, na nichž operuje s ostatními značkami.

Jak na mytí kola se značkou Peaty's

Jaká je noční můra každého bikera? Přijít ke kolu, které je špinavé, nefunkční a vydává spoustu nepříjemných zvuků. Jak si kolo správně namazat a co k tomu použít, jsme si popsali v jednom z předchozích článků. Nyní se zaměříme na to, jaký je správný postup při čištění kola, jak udržet kolo čisté a jaké produkty od značky Peaty’s se k tomu nejlépe hodí. Tohle vše lze samozřejmě aplikovat na všechny druhy jízdních kol – od silničních, přes horská až po celoodpružená kola.  

Údržba hydraulických brzd SRAM a jejich odvzdušnění

Brzdy jsou komponentem jízdního kola, který hraje klíčovou roli v oblasti bezpečnosti. Špatná funkce brzd výrazně snižuje ovladatelnost kola a zásadně omezuje vaše jízdní dovednosti. Proto by měla být údržba hydraulických brzd jednou z našich priorit.

Dárky pro cyklisty na Vánoce

Vánoce jsou za dveřmi a vy jistě přemýšlíte, jakým dárkem potěšit své blízké. Pokud mezi nimi máte vášnivého cyklistu, máme pro vás pár tipů na dárky pro cyklisty, které mu zaručeně udělají radost.

Novinka od Peaty´s – Holdfast tool wrap

Peaty´s, anglický výrobce prémiových produktů pro údržbu a péči o jízdní kolo přichází s novinkou Holdfast tool wrap. Propracovaným obalem na nářadí a další nezbytnosti, který se připevňuje na rám kola pomocí unikátního řešení, tak abyste měli vše potřebné hned po ruce.

Ořech MAVIC ID 360 v detailech

Ořech na kolo ID 360 je používán u zapletených kol Mavic a jeho vývoji bylo věnováno bezmála šest let. Tato technologie nabízí okamžitý záběr (Instant Drive) a mnohé další přednosti, které si nyní blíže představíme.