Nová generace pedálů TIME je tady!
Nová generace pedálů TIME je tady!

Nová generace pedálů TIME je tady!

18.04.2024

Pedály TIME dostaly nový vzhled a vlastnosti, které přinášejí nízkou hmotnost a vylepšenou ergonomii. TIME také upravil a zjednodušil nabídku silničních a MTB pedálů pro usnadnění výběru ideálních pedálů pro potřeby všech cyklistůVíce se dočtete v článku.

SPECIALE 12

SPECIALE 12 poskytují ultimátní rovnováhu mezi designem a výkonem. Lehké a odolné pedály byly vyvinuty na základě požadavků profesionálních jezdců v enduru. SPECIALIZE 12 nabízejí hliníkovou platformu, titanovou osu a jsou nově dostupné ve dvou velikostech: 

  • Large pro DH a EN (69x90 mm) 
  • Small pro EN a Trail (64x80 mm) 

Pedály umožňují nastavení předpětí pružiny pomocí malého inbusu, který vám umožní nastavit sílu vypnutí dle vašich požadavků. Samozřejmostí je renomovaný systém našlapávání ATAC, kterým je TIME proslulý, a jezdci poskytuje jednoduché našlapání i v blátivých podmínkách. Díky tomu je spojení boty s pedálem jednoduché s jasně čitelným bodem nacvaknutí a vycvaknutí. 

SPECIALE 10

Pedály SPECIALE 10 se také řadí mezi top pedály z nabídky TIME. SPECIALE 10 jsou připraveny čelit všem výzvám sjezdu, endura nebo trailu, kterým je vystavíte. Na výběr máte jako u “dvanáctek” ze dvou velikostí. Pedály nabízí hliníkové anodizované tělo pedálu a dutou ocelovou osu. Pedály umožňují nastavení předpětí pružiny pomocí malého inbusu a umožní nastavit sílu vypnutí podle vašich požadavků. Samozřejmostí je renomovaný systém našlapávání ATAC, kterým je TIME proslulý, a jezdci poskytuje jednoduché našlapání i v blátivých podmínkách. Díky tomu je spojení boty s pedálem jednoduché s jasně čitelným bodem nacvaknutí a vycvaknutí. 

ATAC XC 12

ATAC XC 12 jsou nejlehčí MTB pedály od TIME. Špičkové XC pedály jsou ergonomicky navrženy pro maximální pohodlí díky ergonomickému designu těla pedálu. Vše začíná jednoduchým nacvakáváním díky velkému náběhovému úhlu kufrů. Po nacvaknutí se pedály ATAC XC 12 projeví naplno: volnost pohybu, bočního i úhlového, pro snížení rizika zranění a svalové únavy. Samočisticí konstrukce pedálů vás při každém došlápnutí zbaví bláta a nečistot. Lehké a pevné pedály ATAC XC 12 s titanovou osou a karbonovým tělem nabízí snadný a konzistentní záběr s možností nastavení předpětí pružiny podle vašich preferencí a potřeb. Tyto pedály jsou ideální i pro gravel a cyklokros 

ATAC XC 10

ATAC XC 10 jsou oblíbenými pedály závodních jezdců díky své nízké hmotnosti a ergonomickému designu. Pedály se vyznačují lehkostí karbonového těla s odolností duté ocelové osy a také možností nastavení předpětí pružiny podle vašich potřeb. Volnost pohybu, bočního i úhlového, pro snížení zranění a svalové únavy. Samočisticí konstrukce pedálu odstraňuje bláto a nečistoty při každém našlápnutí. Tyto pedály jsou ideální i pro gravel a cyklokros. 

ATAC XC 6

ATAC XC 6 jsou skvělou volbou, pokud hledáte výkonné pedály pro XC. Pedály se vyznačují špičkovou ergonomií s ocelovou osou pro větší odolnost, kompozitovým tělem a nastavením předpětí pružiny pro přizpůsobení pocitu z pedálu pod nohama. Exkluzivní upínací systém ATAC nabízí snadné našlápnutí a otevřená konstrukce automaticky odstraňuje nečistoty. 

ATAC MX 6

Lehké a ergonomické pedály MX 6 jsou ideální pro všechny typy horských kol. Díky duté ocelové ose jsou dostatečně odolné pro jakékoli podmínky. Díky patentovanému systému TIME ATAC je našlapávání velmi snadné, bezpečné a pohodlné. Model MX 6 je také samočisticí, systém ATAC při každém našlápnutí odstraní bláto a nečistoty. Díky výměnným kufrům máte možnost zvolit úhel vycvaknutí (13° nebo 17°) a spolu se samočisticím designem, to znamená, že se dokážete nacvaknout i v těch nejblátivějších podmínkách. 

ATAC MX 4

Pokud hledáte základní model trailových pedálů, už dál hledat nemusíte. MX4 jsou ty pravé pedály pro vás – lehké a zároveň velmi odolné za všech okolností. Díky patentovanému systému TIME ATAC je našlapávání velmi snadné, bezpečné a pohodlné. Model MX 4 je také samočisticí, systém ATAC při každém našlápnutí odstraní bláto a nečistoty. Díky výměnným kufrům máte možnost zvolit úhel vycvaknutí (13° nebo 17°) a spolu se samočisticím designem, to znamená, že se dokážete nacvaknout i v těch nejblátivějších podmínkách. 

XPRO 12 SL

XPRO 12 SL je dokonalým vyjádřením technologie pedálů. Jedná se o nejlehčí a nejergonomičtější silniční pedály na trhu. Karbonové tělo a patentovaná konstrukce modelu XPRO 12 SL vytvářejí skvělý nástroj, který přenáší sílu z vašich nohou na silnici. Přenos síly a stabilita jsou vylepšeny větší plochou pedálu (725 mm2). Systém ICLIC s otevřenou konstrukcí umožňuje skvělý záběr a větší pohodlí. Tyto pedály, v kombinaci se systémem ICLIC Float Cleat, umožňují lehký pohyb tretry v pedálu (úhlově i stranově) po našlápnutí, což snižuje namáhání kolen.

Pedály TIME XPRO nabízejí tři varianty délky osy, které jezdcům poskytují více ergonomických možností. V neposlední řadě jsou pedály XPRO 12 SL vybaveny keramickými ložisky pro úsporu wattů a superlehkou dutou titanovou osou, což má za následek celkovou hmotnost 87,3 gramu na pedál. Karbonová platforma je navíc nastavitelná ve třech polohách. Nízká výška pedálu udržuje chodidlo cyklisty co nejblíže středu osy pedálu, což spolu s velkou plochou pedálu vede k nesrovnatelné efektivitě a pohodlí při šlapání. Doporučená maximální hmotnost jezdce je 90 kg.

XPRO 12

XPRO 12 je dokonalou volbou pedálů pro špičkové závodníky díky jejich nízké hmotnosti a ergonomickému designu. Můžete tak strávit nespočet hodin v sedle bez náznaku jakéhokoliv nepohodlíKarbonové tělo a titanová osa jsou zárukou nízké hmotnosti, ale zároveň robustnosti. Velká plocha pedálu (725 mm2) poskytuje maximální oporu při šlapání a dostatek stability. Takže se bezproblémů můžete opřít do sprintů s maximálním výkonem. Systém ICLIC s otevřenou konstrukcí umožňuje skvělý záběr a větší pohodlí. Tyto pedály, v kombinaci se systémem ICLIC Float Cleat, umožňují lehký pohyb tretry v pedálu (úhlově i stranově) po našlápnutí, což snižuje namáhání kolen. Pedály TIME XPRO nabízejí tři varianty délky osy, které jezdcům poskytují více ergonomických možností. Karbonový upínací systém je nastavitelný ve třech polohách, takže si pedály uzpůsobíte přímo na svoji dynamiku. Doporučená maximální hmotnost jezdce u pedálu XPRO 12 s titanovou osou je 90 kg. 

XPRO 10

XPRO 10 je tím nejlepším poměrem ceny a výkonu od TIME, který můžete získat, pokud hledáte lehké, ergonomické a ready-to-race pedály.  Velká plocha pedálu (725 mm2) poskytuje maximální oporu při šlapání a dostatek stability. Takže se bezproblémů můžete opřít do sprintů s maximálním výkonem. Systém ICLIC s otevřenou konstrukcí umožňuje skvělý záběr a větší pohodlí. Tyto pedály, v kombinaci se systémem ICLIC Float Cleat, umožňují lehký pohyb tretry v pedálu (úhlově i stranově) po našlápnutí, což snižuje namáhání kolen. Pedály TIME XPRO nabízejí tři varianty délky osy, které jezdcům poskytují více ergonomických možností. Karbonový upínací systém je nastavitelný ve třech polohách, takže si pedály uzpůsobíte přímo na svoji dynamiku. Nízký profil pedálů umožňuje skvělou průchodnost terénem, pokud se do nějakého vydáte. Model XPRO 10 využívá dutou ocelovou osu, která je lehká a zároveň velmi odolná. 

XPRESSO 6

Lehké a skvěle ergonomické. To jsou pedály XPRESSO 6, které nabízí skvělý poměr ceny a výkonu a zároveň jsou jedinými pedály z řady XPRESSO, které nabízejí kompozitové tělo pedálu. Ocelová osa je lehká a velmi odolná. ICLIC systém pedálů dělá “nacvakávání” velmi jednoduchým. XPRESSO 6 má nášlapný systém vybavený karbonovým štítkem, který umožňuje nastavit předpětí nášlapného systému, nízký profil a širokou platformu pro maximální efektivnost a komfort při šlapání. 

XPRESSO 4

XPRESSO 4 jsou vyrobeny tak, aby vydržely každodenní zátěž. Jsou ergonomické a velmi efektivní při šlapání. ICLIC systém vyžaduje pouze lehký tlak do pedálu, aby se “nacvakl”. 

LINK

LINK je snadný způsob, jak přejít z klasických platforem na nášlapné pedály. LINK má plochou platformu pedálu, která je ideální pro téměř jakoukoli běžnou jízdu a dává vám svobodu jezdit a chodit v pohodlí vašich oblíbených bot. Nebo můžete začít s nášlapným systémem TIME ATAC, který vám umožní nacvaknout do vaší oblíbené cyklistické obuvi, což vám zajistí vyšší efektivitu šlapání, když se ocitnete na delších nebo rychlejších výletech. 

Podobné články

Aspire Sports v žebříčku Forbes

Každý rok zveřejňuje časopis Forbes žebříček Největších rodinných firem. Jedná se o kompletní, jak Forbes říká, almanach rodinného podnikání v Česku. A Aspire Sports je jeho součástí! Více v článku.

Tubolight Diamana: O krok před ostatními

Italská značka Tubolight přichází na trh s novou, inovativní vložkou do plášťů Diamana. Už to není jen o tom vložit kus natvarovaného pěnového polyethylenu do pláště, který pouze ochrání ráfek při tvrdším nárazu nebo vám po defektu umožní nouzový návrat domů. Ke slovu přichází věda. Na začátku vzniku vložky Tubolight Diamana byla studie, která zkoumá pohyb molekul vzduchu uvnitř pláště během jeho deformace vlivem vnější síly.

Novinka pro rok 2025! Rock Shox Psylo zpět na scéně!

Rok 2025 se nese ve znamení novinek napříč celým spektrem amerického gigantu SRAM. V letošním roce se do nabídky vrátila legendární vidlice PSYLO a updatu doznaly vidlice Domain a Rudy. Pojďte se s námi podívat na více detailů.

Nový Cannondale Scalpel je tady!

Od toho, co první generace Scalpelu v roce 2002 dokázala, že celoodpružené kolo může být rychlejší než hardtail, byl Scalpel vždy tím kolem, které určovalo směr. Definovalo směr, kterým se má XC ubírat, ne kde je nebo kde bylo. A tenhle nový krasavec pokračuje v legendárním odkazu.

Fizik VENTO PROXY - Nové tretry pro gravel a MTB

Nové závodní tretry pro všechny, kteří hledají maximální výkonnost a skvělou cenu nových bot. Více informací o těchto tretrách a jejich klíčových vlastnostech, najdete v článku.

RockShox Flight Attendant pro XC

Po dlouhém testování a ladění je to konečně tady. Rock Shox odhalil novou verzi svého Flight Attendantu pro použití na XC kolech. Flight Attendant se stal součástí ekosystému AXS. Jak vše funguje? Čtěte dále.