Zimní tretry na kolo od Fizik
Zimní tretry na kolo od Fizik

Zimní tretry na kolo od Fizik

04.01.2024

Cyklistika, a to i ta amatérská, už dávno není pouze letním sportem. Současná podoba našeho podnebí umožňuje provozovat tento sport téměř bez omezení po celý rok. Zimní období ale samozřejmě vyžaduje speciální vybavení, které zajistí potřebné pohodlí, bezpečnost, ale i dostatečný výkon v náročnějších podmínkách. Jednou z klíčových součástí výbavy jsou vhodné zimní tretry na koloAno, můžete to řešit pomocí návleků na tretry, zimních vložek nebo teplých ponožek od babičky. Koho tato provizorní řešení už omrzela a pořídil zimní tretry, lituje jen jediné věci. Že to neudělal daleko dřív.

Fizik: Inovace, design, výkon

Fizik je renomovaná značka v oblasti cyklistických bot a sedel. Je vlastníkem řady technologických inovací a patentů ve vývoji zimních cyklistických treter, které jsou součástí nabídky značky již několik let.

Zimní tretry na kolo od Fizik spojují elegantní, minimalistický design s technologickými inovacemi, které zajišťují optimální funkci bot na kolo při nízkých teplotách. Jedním z klíčových prvků zimních treter je fleecová podšívka, která udržuje teplo a chrání nohy před chladem. Většina zimních treter Fizik využívá pokročilou membránu GORE-TEX, která zabraňuje pronikání vody. Zároveň umožňuje odvádět vlhkost z boty a pomáhá tak udržet chodidla v suchu.

Další klíčovou vlastností jsou unikátní podrážky, které poskytují vynikající přilnavost na kluzkých površích. Speciální ergonomické vnitřní polstrování treter a propracovaný systém upínání, řešený nejčastěji pomocí BOA kolečka, znamená perfektní přizpůsobení bot pro každého jezdce.

Zimní cyklistické tretry Fizik jsou skvělou volbou pro cyklisty, kteří chtějí jezdit i v zimních měsících. Perfektně padnoucí boty s jednoduchým designem, využívající známé technologie do nepříznivých podmínek.

Zimní tretry FIZIK TERRA ARTICA X5 GTX

MTB a gravel model zimních treter oblíbený pro svoji univerzálnost a výkon. Plně izolovaná, nepromokavá a prodyšná bota je plně připravena na jízdu v chladných a nepříznivých podmínkách. Ideální pro někoho, kdo střídá více kol, ale chce mít jen jedny zimní tretry. Podšívka z kartáčovaného fleecu se postará o výborný tepelný komfort, zatímco membrána GORE-TEX zajišťuje voděodolnost a prodyšnost celé boty.

Horní zapínání na suchý zip obepíná kotník a zajišťuje pocit pevného uchycení.  Spodní část boty se utahuje pomocí jednoho kolečka L6 BOA®, které umožňuje pevné utažení a jednoduchá upravování za jízdy.

MTB tretry TERRA ERGOLACE GTX

Všestranné MTB tretry, které vynikají pohodlím a svojí nenápadností. Nepromokavý a prodyšný svršek díky membráně GORE-TEX. Skvěle sedí díky ergonomicky tvarovanému šněrování.

Podrážka X2 je navržena tak, aby poskytovala optimální rovnováhu mezi efektivním výkonem při šlapání a pohodlím, když z kola slezete. Stlačená mezipodešev EVA zajišťuje stabilitu a tlumení, zatímco protiskluzová podrážka Vibram zajišťuje přilnavost a trakci bez ohledu na podmínky pod nohama.

K dispozici jak ve verzi s možností montáže SPD kufrů, tak také ve verzi s flat podrážkou.

Zimní MTB tretry TERRA NANUQ X2 GTX

Zateplené, voděodolné MTB boty s jednoduchým systémem BOA® Fit, fleecovou podšívkou, která zabraňuje prochladnutí a voděodolnou membránou GORE-TEX pro maximální výkon v zimě.

Bota Nanuq GTX je určena pro jízdu v zimě za každého počasí a do každého terénu. Všestrannost těchto MTB bot podtrhuje podrážka X2, která je dostatečně tuhá pro efektivní přenos síly do pedálů ale zároveň poskytuje dostatečné množství komfortu, když potřebujete překonat nějaký úsek po svých. Dezén Vibram XS Trek EVO má výbornou přilnavost na pedálu ale zároveň dostatečnou hloubku, aby se spolehlivě zakousl do měkčí půdy.

K dispozici ve verzi s možností montáže SPD kufrů i ve verzi s flat podrážkou.

Odolné MTB tretry TERRA CLIMA X2

MTB tretry do nepříznivého počasí s prodyšným a zároveň voděodolným svrškem. Integrovaná ponožka zvyšuje ochranu před prachem a nečistotami. Špička s PU-laminátem, vrstvená, odolná tkanina Ripstop zabraňuje roztržení a boční výztuhy dodávají další ochranu a odolnost. Podrážka X2 stejně jako u ostatních modelů dodává botě dostatečnou tuhost a také výbornou přilnavost a trakci pro všestranné použití.

Zimní silniční tretry TEMPO ARTICA GTX

Zateplené silniční tretry s fleecovou podšívkou a pokročilou membránou GORE-TEX, díky které budete i při delších zimních vyjížďkách v suchu. Suchý zip v oblasti kotníku dodává pocit stability, o stažení a perfektní usazení chodidla se stará kolečko BOA®, které umožňuje přesné utažení tretry.

Tretry nabízí dostatečnou tuhost díky nylonové podrážce. Usazení kufrů je posazeno více dozadu tak, aby se více optimalizovala efektivita šlapání a snížil tlak na kolena.

Podobné články

Co je to technologie Fizik Adaptive?

Dost bylo bolavého zadku po celém dni v sedle kola! Italský výrobce sedel fizik je tady se svojí technologií 3D tisku, které říká Adaptive, aby vám od nepříjemné bolesti sedací partií pomohl. Jak Adaptive funguje a co to vlastně znamená si řekneme v následujícím článku.

Tubolight Diamana: O krok před ostatními

Italská značka Tubolight přichází na trh s novou, inovativní vložkou do plášťů Diamana. Už to není jen o tom vložit kus natvarovaného pěnového polyethylenu do pláště, který pouze ochrání ráfek při tvrdším nárazu nebo vám po defektu umožní nouzový návrat domů. Ke slovu přichází věda. Na začátku vzniku vložky Tubolight Diamana byla studie, která zkoumá pohyb molekul vzduchu uvnitř pláště během jeho deformace vlivem vnější síly.

Novinka pro rok 2025! Rock Shox Psylo zpět na scéně!

Rok 2025 se nese ve znamení novinek napříč celým spektrem amerického gigantu SRAM. V letošním roce se do nabídky vrátila legendární vidlice PSYLO a updatu doznaly vidlice Domain a Rudy. Pojďte se s námi podívat na více detailů.

Průřez kolekcí helem Troy Lee Designs 2024

Ve světě horských kol snad není nikdo, kdo by neznal Troy Lee Designs. Legendární americkou značku helem, oblečení a chráničů pro MTB, motokros a další disciplíny. TLD jsou jedním z lídrů na trhu, kteří posouvají své produkty neustále kupředu inovacemi materiálů a technologií tak, aby svým uživatelům přinášely co nejlepší bezpečnost a komfort během jízdy.

Fizik VENTO PROXY - Nové tretry pro gravel a MTB

Nové závodní tretry pro všechny, kteří hledají maximální výkonnost a skvělou cenu nových bot. Více informací o těchto tretrách a jejich klíčových vlastnostech, najdete v článku.

Bezdušový systém s Peaty's snadno a rychle

Většina moderních kol má už v základu bezdušové ráfky a s největší pravděpodobností i bezdušové pláště. I tak se většinou ke svým novým majitelům dostanou vybavena dušemi a s obyčejnou páskou, která není pro přestavbu na bezdušový systém vhodná. S tím vším vám dokáže pomoci britská značka Peaty’s, která dodává také kompletní řešení pro bezdušové systémy. V dnešním článku si popíšeme postup, jak si bezdušáky vyrobit a co je k tomu potřeba.