Bikecheck: GT Force Carbon Pro Kristýny Havlické
Bikecheck: GT Force Carbon Pro Kristýny Havlické

Bikecheck: GT Force Carbon Pro Kristýny Havlické

28.02.2024

Nová sezona, nové kolo. Tak by se dal popsat příběh posledních dvou let české bikerky Kristýny Havlické. V letošním roce bude sedlat enduro bike GT Force Carbon Pro s podporou dalších značek, které Aspire Sports do Česka a další regionů dováží. Jak vypadá GT Force Kiki Havlické? 

Rok 2024 přináší do týmu českého zastoupení GT Bicycles hodně svěží vítr z hor. Na kolech s logem GT Bicycles budete od sezony 2024 vídat jednu z nejlepších českých bikerek současnosti – Kristýnu HavlickouKristýna bude v letošním roce sedlat enduro bikGT Force Carbon PRO, který jí oproti sérii v Aspire Sports ještě vylepšili. Kristýna bude letos kromě kol GT vozit také ráfky Mavicpláště Maxxispedály TIME a obouvat bude tretry od Fiziku.

Tak trochu upravená sériovka

Jak je výše popsáno, kolo není úplná sériovka, ale díky dalším značkám, které Aspire Sports do Česka dováží, doznalo lehčích změn. Základ tvoří enduro bike GT Force Carbon Pro se zdvihy 170/160 mm, LTS systémem odpružení a HighPivot kladkou, která eliminuje kickback do pedálů. Původní kola nahradily legendární Mavic DeeMax ve žluté limitované edici s vnitřní šířkou 30 mmID360 ořechem a na přání Kristýny i v mullet provedení. DeeMaxy má obuté do plášťů Maxxis, převážně do kombinace Assegai/Dissector s DoubleDown ochranou proti průrazu na předním i zadním kole. Pedály bude letos vozit od francouzské značky TIME, konkrétně model Speciale 8 v černé barvě a bude se do nich opírat v botách Fizik Gravita Tensor buď v nášlapné nebo flatové verzi. A proč verze bot Tensor? Kristýna má trable s kotníky, a právě verze Tensor jí díky zvýšené ochraně v oblasti kotníků může zachránit od možných patálií v budoucnosti.  

K úpravě došlo i v oblasti brzd, kazety a sedlovky. Původní brzdové páky Sram Code R nahradila varianta RSC, která má výrazně vyšší možnosti nastavení než původní “erka”. Kazeta se měnila hlavně kvůli jiným kolům, Sram NX nahradila Sram GX. A o výměnu sedlovky požádala Kristýna sama, protože původní zdvih 150 mm bylo ni málo a chtěla 170 mm 

A co ke kolu říká Kiki?

"Po prvním svezení se kolo jeví jako velmi jezdecky progresivní a hravé zároveň. Nikdy jsem neměla možnost High pivot vyzkoušet a ani jsem nejezdila na karbonovém kole, což pro mě je úplně jiný vesmír :D a neskutečně si to užívám, jak to všechno společně funguje. Po kořenech jede jako po másle a do vzduchu letí jako raketa."

Jak se letos bude za řídítky GT Force Carbon Pro Kristýně dařit, můžete sledovat hlavně na jejím instagramovém a facebookovém profilu. A nebo si ji odchytnout někde na trailu a na její nový bike se kouknou hezky zblízka.

Specifikace GT Force Carbon Pro “by Kiki”

Rám: GT Force Carbon, 160 mm zdvih, LTS High Pivot odpružení 
Vidlice: RockShox Zeb Select+ 170 mm 
Tlumič: Rock Shox SuperDeluxe Select+ 
Řídítka: GT Alloy 780/30 
Brzdy: Sram Code RSC 
Kotouče: Sram Centerline 200/200 
Zapletená kola: Mavic Dee Max DH Yellow 29/27.5 
Kliky: Truvativ Descendant 6k DUB 32z 
Pedály: Time Speciale 8 
Kazeta: Sram GX Eagle 10-50z 
Přehazovačka: Sram GX Eagle 
Řazení: Sram NX Eagle 
Sedlovka: DownLow 31.6 170 mm 
Sedlo: Fabric Scoop Shallow Sport 
Pláště: Maxxis Assegai / Maxxis Dissector

Podobné články

Co je to technologie Fizik Adaptive?

Dost bylo bolavého zadku po celém dni v sedle kola! Italský výrobce sedel fizik je tady se svojí technologií 3D tisku, které říká Adaptive, aby vám od nepříjemné bolesti sedací partií pomohl. Jak Adaptive funguje a co to vlastně znamená si řekneme v následujícím článku.

Tubolight Diamana: O krok před ostatními

Italská značka Tubolight přichází na trh s novou, inovativní vložkou do plášťů Diamana. Už to není jen o tom vložit kus natvarovaného pěnového polyethylenu do pláště, který pouze ochrání ráfek při tvrdším nárazu nebo vám po defektu umožní nouzový návrat domů. Ke slovu přichází věda. Na začátku vzniku vložky Tubolight Diamana byla studie, která zkoumá pohyb molekul vzduchu uvnitř pláště během jeho deformace vlivem vnější síly.

Nová generace pedálů TIME je tady!

Pedály TIME dostaly nový vzhled a vlastnosti, které přinášejí nízkou hmotnost a vylepšenou ergonomii. TIME také upravil a zjednodušil nabídku silničních a MTB pedálů pro usnadnění výběru ideálních pedálů pro potřeby všech cyklistůVíce se dočtete v článku.

Novinka pro rok 2025! Rock Shox Psylo zpět na scéně!

Rok 2025 se nese ve znamení novinek napříč celým spektrem amerického gigantu SRAM. V letošním roce se do nabídky vrátila legendární vidlice PSYLO a updatu doznaly vidlice Domain a Rudy. Pojďte se s námi podívat na více detailů.

Kolekce oblečení Troy Lee Designs 2024

Připravili jsme pro vás ucelený přehled kolekce oblečení od americké značky Troy Lee Designs pro sezonu 2024. Proč? Troy Lee Designs má v nabídce opravdu velké množství oblečení rozdělených podle vašeho jezdeckého zaměření. Ať už jste závodník nebo se vozíte jen tak pro zábavu, v TLD na vás mysleli. A my se rozhodli vám výběr usnadnit právě tímto přehledem.

Průřez kolekcí helem Troy Lee Designs 2024

Ve světě horských kol snad není nikdo, kdo by neznal Troy Lee Designs. Legendární americkou značku helem, oblečení a chráničů pro MTB, motokros a další disciplíny. TLD jsou jedním z lídrů na trhu, kteří posouvají své produkty neustále kupředu inovacemi materiálů a technologií tak, aby svým uživatelům přinášely co nejlepší bezpečnost a komfort během jízdy.