Fizik VENTO PROXY - Nové tretry pro gravel a MTB
Fizik VENTO PROXY - Nové tretry pro gravel a MTB

Fizik VENTO PROXY - Nové tretry pro gravel a MTB

13.03.2024

Nové závodní tretry pro všechny, kteří hledají maximální výkonnost a skvělou cenu nových bot. Více informací o těchto tretrách a jejich klíčových vlastnostech, najdete v článku.

Proxy jsou závodní tretry pro pro MTB, CX a gravel, které ve Fiziku vyvinuli s cílem poskytnout všem bikerům vlastnosti a maximální přenos síly na nezpevněných cestách.

Klíčové vlastnosti

X3 Fiber Composite & gumová podrážka

  • Vysoká tuhost pro efektivní přenos síly s maximálním pohodlím

PU Laminovaná svrchní část boty 

  • Lehká a prodyšná konstrukce svršku tretry odolná proti protržení

READY TO RACE

  • Závodní střih boty, který si každý doladí přesně na svoji nohu díky obousměrnému BOA ® kolečku

Specifikace

  • PU laminovaný svršek boty
  • Li2 BOA stahovací kolečko
  • X3 Fibre Composite podrážka – s gumovým jádrem a indexem tuhosti 8
  • Hmotnost: 326 g*
  • Velikosti: 36-48 (37-47 také v polovičních velikostech)

*hmotnost odpovídá jedné botě bez vnitřní vložky, tolerance při vážení je +/- 3%. Hmotnost vložky je cca 20 g. 

VENTO

Závodní řada treter navržená ve spolupráci s nejlepšími cyklisty světa.

OFF-ROAD

Navrženy tak, aby vynikaly v terénu – od singletracků až po nezpevněné gravelové cesty. A cokoliv mezi tím.

Nízká hmotnost, maximální výkon

Proxy jsou terénní tretry s čistě závodní DNA, která připomíná naše špičkové produkty. Tyto tretry jsou ideální pro ty, kteří požadují maximální efektivity šlapání během XC nebo gravel závodů. Boty Proxy jsou dobře odvětraná díky inovativnímu, PU laminovanému svršku, díky němuž jsou boty lehké a pohodlné. Svršek je zároveň odolný proti roztržení.

Do detailu vyladěný fit boty

Zapínání je řešeno minimalisticky a používá systém BOA®, který vyrovnává napětí a eliminuje místa s vysokým tlakem na nárt chodidla. Díky jednomu Li2 BOA® Fit System kolečku si můžete jemně doladit utažení tretry a zajistit maximální výkon bez kompromisů v oblasti pohodlí.

Přenos síly s maximálním pohodlím

Nově přepracovaná mezipodešev z kompozitních vláken X3 nabízí větší tuhost pro efektivní přenos energie. Kvalitní a dostatečně vysoká gumová podrážka zajistí skvělou přilnavost pokaždé, když seskočíte z kola a budete muset kousek dojít pěšky.

Rychlost, která maže hranice

Jedna věc, kterou sdílí cyklokros, cross-country a gravel je potřeba rychlosti – a Proxy jsou přesně za tímto účelem vytvořeny. Tretry Proxy jsou maximálně výkonné ve všech disciplínách. Ať už jde o výbušnou odezvu potřebnou k tomu, abyste byli první na startu cyklokrosových závodů, hbitost potřebnou k rychlému zdolávání technických cross-country trailů nebo komfort pro rychlé gravelové závody.

Podobné články

Aspire Sports v žebříčku Forbes

Každý rok zveřejňuje časopis Forbes žebříček Největších rodinných firem. Jedná se o kompletní, jak Forbes říká, almanach rodinného podnikání v Česku. A Aspire Sports je jeho součástí! Více v článku.

Tubolight Diamana: O krok před ostatními

Italská značka Tubolight přichází na trh s novou, inovativní vložkou do plášťů Diamana. Už to není jen o tom vložit kus natvarovaného pěnového polyethylenu do pláště, který pouze ochrání ráfek při tvrdším nárazu nebo vám po defektu umožní nouzový návrat domů. Ke slovu přichází věda. Na začátku vzniku vložky Tubolight Diamana byla studie, která zkoumá pohyb molekul vzduchu uvnitř pláště během jeho deformace vlivem vnější síly.

Nová generace pedálů TIME je tady!

Pedály TIME dostaly nový vzhled a vlastnosti, které přinášejí nízkou hmotnost a vylepšenou ergonomii. TIME také upravil a zjednodušil nabídku silničních a MTB pedálů pro usnadnění výběru ideálních pedálů pro potřeby všech cyklistůVíce se dočtete v článku.

Novinka pro rok 2025! Rock Shox Psylo zpět na scéně!

Rok 2025 se nese ve znamení novinek napříč celým spektrem amerického gigantu SRAM. V letošním roce se do nabídky vrátila legendární vidlice PSYLO a updatu doznaly vidlice Domain a Rudy. Pojďte se s námi podívat na více detailů.

Nový Cannondale Scalpel je tady!

Od toho, co první generace Scalpelu v roce 2002 dokázala, že celoodpružené kolo může být rychlejší než hardtail, byl Scalpel vždy tím kolem, které určovalo směr. Definovalo směr, kterým se má XC ubírat, ne kde je nebo kde bylo. A tenhle nový krasavec pokračuje v legendárním odkazu.

RockShox Flight Attendant pro XC

Po dlouhém testování a ladění je to konečně tady. Rock Shox odhalil novou verzi svého Flight Attendantu pro použití na XC kolech. Flight Attendant se stal součástí ekosystému AXS. Jak vše funguje? Čtěte dále.