RockShox Flight Attendant pro XC
RockShox Flight Attendant pro XC

RockShox Flight Attendant pro XC

12.03.2024

Po dlouhém testování a ladění je to konečně tady. Rock Shox odhalil novou verzi svého Flight Attendantu pro použití na XC kolech. Flight Attendant se stal součástí ekosystému AXS. Jak vše funguje? Čtěte dále.

Neúnavná touha SRAMu po inovacích je hnána pouze jedním cílem: aby vám umožnili využít váš potenciál naplno. Proto vymysleli nový Flight Attendant. Systém, který vám zjednoduší rozhodování, když jste pod tlakem. Čím míň rušivých elementů, tím více času na soustředění.

Udělejte z rychlosti svou prioritu

Flight Attendant skvěle funguje v rámci celého bezdrátového systému AXS. Sram AXS je jediný systém, který nabízí absolutně bezdrátový design. Bezdrátová komunikace umožňuje Flight Attendantu neustále komunikovat s celým systémem kola a optimalizovat nastavení odpružení. Díky tomu, že systém spolu neustále komunikuje, Flight Attendant vám poskytne naprosto dokonalý zážitek z jízdy.

Všechno je možné díky 3P tlumení

Nejvíce propracovaná tlumící patrona od Rock Shox umožňuje zvládat všechno od lokálních trailů až po tratě světového poháru. Flight Attendant má 3 polohový systém ovládání komprese, který se automaticky přepíná mezi pozicemi Lock (pro maximální efektivitu šlapání), Pedal (pro optimální trakci) a Open (pro maximální oporu ve sjezdech). Flight Attendant ví přesně, jaký mód je v danou chvíli nejlepší. Speciálně odladěné přechody mezi jednotlivými polohami nabízí jezdci maximálně přirozený pocit z tlumení během jízdy. V momentě, kdy Flight Attendant přepíná mezi jednotlivými polohami budete mít pocit, že vám čte myšlenky.

Kouzelný pocit poháněný vědou

Upravený algoritmus Flight Attendantu nově využívá zdroje dat, které poskytují širší a komplexnější obrázek, kterým se znásobí váš zážitek z ježdění. Díky více propojení s dalšími komponenty, a tím i větším množstvím dat, Flight Attendant může lépe “rozhodovat” o tom, jaký režim zvolí. Nový algoritmus sbírá data během vaší vyjížďky, učí se z nich, a zvyšuje preciznost a přesnost práce s odpružením, aby z vašeho odpružení dostal maximum. Flight Attendant je jediným automatickým systémem pružení, který vytváří celý obrázek toho, jak jezdíte a funguje v real-time režimu.  

Na míru, přesně pro vás

Flight Attendant vás možná bude znát líp, než se budete znát sami. Žádný jiný systém pružení nedosáhl takového stupně možností přizpůsobení vašim požadavkům, terénu, stylu jízdy a vašim fyzickým schopnostem. A co víc. Flight Attendant si můžete sami upravit. A to ještě není vše - Flight Attendant neúnavně funguje během každé vaší vyjížďky a optimalizuje svůj algoritmus přesně na míru vašim potřebám.

Připravte se na vyjížďku s funkcí BIAS ADJUST

BIAS ADJUST umožňuje jemné doladění reakcí Flight Attendantu, pokud je přepnutý v režimu Auto Mode, přesně podle vašich požadavků. BIAS ADJUST říká Flight Attendantu, kdy má zůstat v poloze Open nebo Locka tím se přizpůsobí přesně vašemu jízdnímu stylu.

Adaptive Ride Dynamics

Flight Attendant přináší taky nový software, který umožňuje algoritmu učit se váš jízdní styl. Jmenuje se Adaptive Ride Dynamics. Tato chytrá aplikace sbírá data z vašich předchozích vyjížděk a přesně kalkuluje vaše výkonnostní zóny. Algoritmus pak kontinuálně sbírá další data a upravuje váš algoritmus automaticky během vašich vyjížděk, po celý rok. A jak se budete zlepšovat, Adaptive Ride Dynamics upraví vlastnosti pružení vzhledem k vaší výkonnosti.

Flight Attendant Charger Race Day 2 Damper

  • 3 polohová patrona Charger Race Day 2 
  • Dotažená do maximálního detailu 
  • Učí se přímo z vašich dat a neustále mění polohy tlumení 
  • Polohy: Open, Pedal, Lock 
  • Maximálně automatický systém 
  • Bude součástí 
    • SID SL Ultimate Flight Attendant 
    • SID Ultimate Flight Attendant 

SID SL ULTIMATE FLIGHT ATTENDANT

  • Tlumení: Charger Race Day 2 
  • Pružení: Debon Air 
  • Průměr kol: 29” 
  • Zdvih: 100 mm, 110 mm 
  • Offset: 44 mm 
  • Hmotnost: 1480 g 

SID ULTIMATE FLIGHT ATTENDANT

  • Tlumení: Charger Race Day 2 
  • Pružení: Debon Air 
  • Průměr kol: 29” 
  • Zdvih: 120 mm 
  • Offset: 44 mm 
  • Hmotnost: 1624 g

SIDLUXE ULTIMATE FLIGHT ATTENDANT

  • Tlumení: RL3 Flight Attendant 
  • Pružení: SoloAir nebo DebonAir 
  • Hmotnost: 349 g

Podobné články

Aspire Sports v žebříčku Forbes

Každý rok zveřejňuje časopis Forbes žebříček Největších rodinných firem. Jedná se o kompletní, jak Forbes říká, almanach rodinného podnikání v Česku. A Aspire Sports je jeho součástí! Více v článku.

Tubolight Diamana: O krok před ostatními

Italská značka Tubolight přichází na trh s novou, inovativní vložkou do plášťů Diamana. Už to není jen o tom vložit kus natvarovaného pěnového polyethylenu do pláště, který pouze ochrání ráfek při tvrdším nárazu nebo vám po defektu umožní nouzový návrat domů. Ke slovu přichází věda. Na začátku vzniku vložky Tubolight Diamana byla studie, která zkoumá pohyb molekul vzduchu uvnitř pláště během jeho deformace vlivem vnější síly.

Nová generace pedálů TIME je tady!

Pedály TIME dostaly nový vzhled a vlastnosti, které přinášejí nízkou hmotnost a vylepšenou ergonomii. TIME také upravil a zjednodušil nabídku silničních a MTB pedálů pro usnadnění výběru ideálních pedálů pro potřeby všech cyklistůVíce se dočtete v článku.

Novinka pro rok 2025! Rock Shox Psylo zpět na scéně!

Rok 2025 se nese ve znamení novinek napříč celým spektrem amerického gigantu SRAM. V letošním roce se do nabídky vrátila legendární vidlice PSYLO a updatu doznaly vidlice Domain a Rudy. Pojďte se s námi podívat na více detailů.

Nový Cannondale Scalpel je tady!

Od toho, co první generace Scalpelu v roce 2002 dokázala, že celoodpružené kolo může být rychlejší než hardtail, byl Scalpel vždy tím kolem, které určovalo směr. Definovalo směr, kterým se má XC ubírat, ne kde je nebo kde bylo. A tenhle nový krasavec pokračuje v legendárním odkazu.

Fizik VENTO PROXY - Nové tretry pro gravel a MTB

Nové závodní tretry pro všechny, kteří hledají maximální výkonnost a skvělou cenu nových bot. Více informací o těchto tretrách a jejich klíčových vlastnostech, najdete v článku.