Průřez kolekcí helem Troy Lee Designs 2024
Průřez kolekcí helem Troy Lee Designs 2024

Průřez kolekcí helem Troy Lee Designs 2024

02.04.2024

Ve světě horských kol snad není nikdo, kdo by neznal Troy Lee Designs. Legendární americkou značku helem, oblečení a chráničů pro MTB, motokros a další disciplíny. TLD jsou jedním z lídrů na trhu, kteří posouvají své produkty neustále kupředu inovacemi materiálů a technologií tak, aby svým uživatelům přinášely co nejlepší bezpečnost a komfort během jízdy.

Troy Lee Designs D4 Carbon

Vlajková loď mezi integrálními helmami TLD. D4 Carbon se stala synonymem pro špičkovou integrálním helmu pro všechny cyklistické disciplíny a s jejím příchodem se objevil taky nový standard, kterému se snaží všichni konkurenti přiblížit. TLD výrazně upravilo a zvýšilo odolnost a tuhost, ale zároveň bylo schopno zachovat nízkou hmotnost této helmy. Součástí D4 Carbon je systém MIPS, zapínací D-kroužky z titanu, systém chránící klíční kosti proti jejich zlomení a jednoduše vyjmutelné lícní vycpávky z XT2 3D materiálu spolu pratelnou Ionic vrstvou. D4 Carbon je k dostání v 6 barevných variantách.

Troy Lee Designs D4 Composite

Díky kompozitním materiálům, které se využívají třeba i v leteckém průmyslu, jsme dokázali z naší “ čtyřky” sundat dolů dalších 100 gramů hmotnosti. Nebylo to jednoduché, ale dokázali jsme to, aniž bychom ohrozili pevnost nebo tuhost této skvělé helmy. D4 Composite samozřejmě dostala všechny technologie použité i v levnější verzi D4 Polyacrylite. Váží 1050 gramů a k dostání je v 7 barevných variantách.

Troy Lee Designs D4 Polyacrylite

Cenově nejdostupnější varianta sjezdové integrální helmy D4 je vyrobená z polyakrylátu. Použití rozdílného materiálu skořepiny ovšem neznamená, že by jí chybělo cokoliv z tuhosti nebo odolnosti v porovnání s dražšími variantami. Součástí helmy je samozřejmě systém MIPS C2, který eliminuje dopady rotačních sil na mozek v případě pádu. Při vývoji této helmy bylo jedním z klíčových parametrů odvětrání. Helma nasává vzduch a vede jej kolem celé helmy do zadní části, kudy pak teplý vzduch helmu zase opouští. Samozřejmostí jsou vycpávky X-Static a XT2, které jsou vyrobeny z antibakteriálního materiálu. K dostání je v 5 barevných variantách. Hmotnost helmy je 1150 gramů.

Troy Lee Designs Stage

Od té doby, kdy helma Stage vstoupila na trh, absolutně změnila definici bezpečnosti, stylu, odvětrání a komfortu. Stage je nejlehčí integrální helma ve své kategorii. Kombinuje systémy ochrany MIPS, EPP (pro nárazy v nízké rychlosti) a EPS (pro nárazy ve vysoké rychlosti) ukryté v elegantním designu helmy, která nastavila standardy pro enduro helmy.

Skořepina z materiálu Polylite vyztužená skelnými vlákny a polyakrylátem vyztužená brada helmy přidávají na pevnosti bez zbytečného přidávání hmotnosti. 11 vstupních a 14 výstupních větracích otvorů, společně s velkými větracími otvory v lícní části zajišťují skvělou ventilaci během jízdy. Vycpávky jsou vyrobeny z mateirálu X-Static, které skvěle odvádí vlhkost, rychle schnou a nepohlcující zápach. A to nejlepší nakonec, helma má zapínání pomocí systému Fidlock, takže ji bez problému rozepnete a zapnete jednou rukou! Helma Troy Lee Designs Stage je k dostání v 8 barevných kombinacích.

Troy Lee Designs A3

Říkají o ní, že je tak příjemná na nošení, že ji nebudete chtít sundat z hlavy. TLD A3 definovala nový standard mezi prémiovými bikovými helmami díky tomu, jaký komfort, inovace v bezpečnosti a ventilaci, poskytuje. Nezáleží na tom, jestli jste zrovna v dlouhém stoupání na oblíbený trail nebo jste se pustili do náročného sjezdu. “Á trojka” získala hodnocení 5 hvězd od Virginia Tech helmet safety lab, takže si můžete být jistí, že vás podrží kamkoliv vyrazíte. TLD A3 je k dostání v 11 barevných variantách.

Troy Lee Designs Flowline a Flowline SE

Lehčí trailové helmy Flowline a Flowline SE jsou přesně tou helmou, kterou si profi jezdci u TLD vyprosili. Obě sdílejí MIPS a stejný standard bezpečnosti, navíc doplněné o normu NTA 8776 E-Bike Certification nebo 5 hvězdiček od Virginia Tech Safety helmet lab. Verze SE navíc disponuje zapínacím systémem Fidlockantibakteriálními rychleschnoucími vycpávkami nebo kombinací EPP a EPS pěnyModely Flowline a Flowline SE jsou skvělou volbou pro ty, kteří se chtějí svézt na svých lokálních trailech nebo se třeba vozit městem na svých e-bicích. Flowline i Flowline SE jsou k dostání v 9 barevných kombinacích.

Troy Lee Designs Grail

První helma v nabídce Troy Lee Designs, která nemá štítek se jmenuje Grail. Skvěle s ní zapadnete do každé cyklistické “škatulky” na kterou si vzpomenete a budete se cítit bezpečně na jakémkoliv kole. Součástí helmy Grail je ověřený systém MIPS, certifikace pro e-biky nebo 14 precizně umístěných ventilačních otvorů. Grail je skvělá helma v poměru cena/výkon bez nutnosti jakéhokoliv kompromisu, a to všechno v poctivém stylu Troy Lee Designs.

Podobné články

Co je to technologie Fizik Adaptive?

Dost bylo bolavého zadku po celém dni v sedle kola! Italský výrobce sedel fizik je tady se svojí technologií 3D tisku, které říká Adaptive, aby vám od nepříjemné bolesti sedací partií pomohl. Jak Adaptive funguje a co to vlastně znamená si řekneme v následujícím článku.

Tubolight Diamana: O krok před ostatními

Italská značka Tubolight přichází na trh s novou, inovativní vložkou do plášťů Diamana. Už to není jen o tom vložit kus natvarovaného pěnového polyethylenu do pláště, který pouze ochrání ráfek při tvrdším nárazu nebo vám po defektu umožní nouzový návrat domů. Ke slovu přichází věda. Na začátku vzniku vložky Tubolight Diamana byla studie, která zkoumá pohyb molekul vzduchu uvnitř pláště během jeho deformace vlivem vnější síly.

Nová generace pedálů TIME je tady!

Pedály TIME dostaly nový vzhled a vlastnosti, které přinášejí nízkou hmotnost a vylepšenou ergonomii. TIME také upravil a zjednodušil nabídku silničních a MTB pedálů pro usnadnění výběru ideálních pedálů pro potřeby všech cyklistůVíce se dočtete v článku.

Novinka pro rok 2025! Rock Shox Psylo zpět na scéně!

Rok 2025 se nese ve znamení novinek napříč celým spektrem amerického gigantu SRAM. V letošním roce se do nabídky vrátila legendární vidlice PSYLO a updatu doznaly vidlice Domain a Rudy. Pojďte se s námi podívat na více detailů.

Kolekce oblečení Troy Lee Designs 2024

Připravili jsme pro vás ucelený přehled kolekce oblečení od americké značky Troy Lee Designs pro sezonu 2024. Proč? Troy Lee Designs má v nabídce opravdu velké množství oblečení rozdělených podle vašeho jezdeckého zaměření. Ať už jste závodník nebo se vozíte jen tak pro zábavu, v TLD na vás mysleli. A my se rozhodli vám výběr usnadnit právě tímto přehledem.

Nový Cannondale Scalpel je tady!

Od toho, co první generace Scalpelu v roce 2002 dokázala, že celoodpružené kolo může být rychlejší než hardtail, byl Scalpel vždy tím kolem, které určovalo směr. Definovalo směr, kterým se má XC ubírat, ne kde je nebo kde bylo. A tenhle nový krasavec pokračuje v legendárním odkazu.