GT Bicycles se vrací zpět ke kořenům
GT Bicycles se vrací zpět ke kořenům

GT Bicycles se vrací zpět ke kořenům

03.08.2023

Jen málokterá značka má takové dědictví, historii a kultovní pověst jako GT Bicycles. Drew Rohde ze serveru The Loam Wolf navštívil nové sídlo značky GT. A přináší report z toho, jak to v novém domově GT Bicycles vypadá. A dál už necháme mluvit Drewa.  

Jak jsem se dostal k GT

Jako rodák z jižní Kalifornie jsem byl v pubertě, když jsem sledoval Steva Peata, jak závodí na různých DH kolech GT LTS a Lobo na Snow Summitu. Byl jsem plný chtíče a touhy po těch nádherných leštěných a surových karbonových rámech. Pro fanoušky kol starší, než já, by mohli zabrnkat na struny nostalgie jezdci jako Hans Rey nebo legendární BMXeři, jejichž historie sahá až do doby založení v roce 1972.  

Přesto se někde na cestě a po několika akvizicích zdálo, že se GT Bicycles odchýlilo ze svého směru 
a v očích mnoha zákazníků upadalo. To už je ale pryč. A vypadá to, že se značka dostala zpět a je opět na správné cestě. Po několika letech strávených mimo svůj domov v jižní Kalifornii našla značka cestu zpět do Orange County! Pojďte se s námi seznámit s lidmi, kteří stojí za značkou GT Bicycles. 

Lidé v GT Bicycles

Jako se starými známými

Samozřejmě, že žádná návštěva v rámci série Behind the Brand by nebyla úplná, kdybychom si nedali společnou vyjížďku a nezakončili ji v místní hospodě na lokálním jídle! Koneckonců, hlavním důvodem, proč my blázni pracujeme v cyklistickém průmyslu, je to, že milujeme jízdu na kole. Ať už se starými známými nebo novými přáteli. Protože to je na ježdění na kole to nejlepší. Objevíte se kdekoliv na světě, skočíte do sedla a dáte si high five s kýmkoliv na trailu, jako byste se znali léta. Parta z GT Bicycles nebyla jiná. A jejich vášeň pro jízdu na kole je stejná jako jejich vášeň pro výrobu kol. 

Po několika dnech strávených v Orange County mohu s jistotou říci, že jsem potkal jen málo lidí, kteří jsou tak nadšení z práce pro svou značku jako tým GT Bicycles. A když máte takové nadšení, je téměř nemožné, abyste neuspěli v cestě za svým cílem. A na základě některých nedávných výsledků v závodech, které jsme viděli na novém modelu GT Fury i na jejich trailových a enduro kolech, se zdá, že jsou nejen zpátky na správné cestě, ale že nabírají rychlost a mají na dohled stupně vítězů. Máme vybraných několik nových modelů GT k testování a nemůžeme se dočkat, až je postavíme a zašpiníme na našich domácích trailech, takže nezapomeňte sledovat The Loam Wolf, kde se recenze na nová kola GT brzy objeví.  

Zdroj: Drew Rohde, Eric Winkler, The Loam Wolf

Podobné články

Co je to technologie Fizik Adaptive?

Dost bylo bolavého zadku po celém dni v sedle kola! Italský výrobce sedel fizik je tady se svojí technologií 3D tisku, které říká Adaptive, aby vám od nepříjemné bolesti sedací partií pomohl. Jak Adaptive funguje a co to vlastně znamená si řekneme v následujícím článku.

Tubolight Diamana: O krok před ostatními

Italská značka Tubolight přichází na trh s novou, inovativní vložkou do plášťů Diamana. Už to není jen o tom vložit kus natvarovaného pěnového polyethylenu do pláště, který pouze ochrání ráfek při tvrdším nárazu nebo vám po defektu umožní nouzový návrat domů. Ke slovu přichází věda. Na začátku vzniku vložky Tubolight Diamana byla studie, která zkoumá pohyb molekul vzduchu uvnitř pláště během jeho deformace vlivem vnější síly.

Nová generace pedálů TIME je tady!

Pedály TIME dostaly nový vzhled a vlastnosti, které přinášejí nízkou hmotnost a vylepšenou ergonomii. TIME také upravil a zjednodušil nabídku silničních a MTB pedálů pro usnadnění výběru ideálních pedálů pro potřeby všech cyklistůVíce se dočtete v článku.

Novinka pro rok 2025! Rock Shox Psylo zpět na scéně!

Rok 2025 se nese ve znamení novinek napříč celým spektrem amerického gigantu SRAM. V letošním roce se do nabídky vrátila legendární vidlice PSYLO a updatu doznaly vidlice Domain a Rudy. Pojďte se s námi podívat na více detailů.

Kolekce oblečení Troy Lee Designs 2024

Připravili jsme pro vás ucelený přehled kolekce oblečení od americké značky Troy Lee Designs pro sezonu 2024. Proč? Troy Lee Designs má v nabídce opravdu velké množství oblečení rozdělených podle vašeho jezdeckého zaměření. Ať už jste závodník nebo se vozíte jen tak pro zábavu, v TLD na vás mysleli. A my se rozhodli vám výběr usnadnit právě tímto přehledem.

Průřez kolekcí helem Troy Lee Designs 2024

Ve světě horských kol snad není nikdo, kdo by neznal Troy Lee Designs. Legendární americkou značku helem, oblečení a chráničů pro MTB, motokros a další disciplíny. TLD jsou jedním z lídrů na trhu, kteří posouvají své produkty neustále kupředu inovacemi materiálů a technologií tak, aby svým uživatelům přinášely co nejlepší bezpečnost a komfort během jízdy.