Nová řada MTB výpletů Zipp 1ZERO HITOP
Nová řada MTB výpletů Zipp 1ZERO HITOP

Nová řada MTB výpletů Zipp 1ZERO HITOP

04.10.2023

Výrobce zapletených kol ZIPP, který spadá do koncernu SRAM, se rozhodl rozšířit svoji nabídku zapletených kol pro vyznavače moderního XC a down-country o dva modely. Oba modely využívají technologii vrstvení karbonu HITOP, která má ZIPP patentovanou právě pro výrobu ráfků. Společně s novou řadou výpletů 1ZERO HITOP představil ZIPP také vylepšenou verzi senzorů pro kontrolu tlaku v pneumatikách s Tyre-Wiz 2.0.

1ZERO HITOP SW

Pokud chcete zažít pocit opravdové rychlosti, se sadou kol Zipp 1ZERO HITOP SW vedle nesáhnete. Poddajnost na trailu je zásadní vlastností těchto kol. Protože moderní cross-country závody jsou stále drsnější a náročnější, dávno neplatí, že výplety pro XC musí být tuhé. Místo toho by měl mít jezdec pocit, že kola pod ním pracují. Karbonový ráfek 1ZERO HITOP SW se přizpůsobí terénu díky technologii HITOP, kterou má Zipp patentovanou pro vrstvení karbonu při výrobě ráfků. Výsledkem jsou lehká XC kola, která hravě udrží rychlost a plynulost přes všechny úseky trailu – kameny, kořeny a vyjeté koleje s odolností, která je nutná pro moderní trailová kola se zdvihem až 130 mm. Díky tomu, že jsou kola poddajná, budete mít během jízdy mnohem více jistoty. Absolutně odpadá námaha s roztočením líných kol nebo překonáváním nerovností. Kola 1ZERO HITOP SWjsou také vybavena systémem monitorování tlaku v pneumatikách TyreWiz, takže budete mít vždy nastavený správný tlak v pneumatikách pro optimální výkon. Náboje ZM2 SL, které patří k nejlehčím na trhu, zajišťují, že s koly 1ZERO HITOP SW budete moct rychleji akcelerovat na výjezdu z každé zatáčky.

Specifikace

Hloubka ráfku 
21.2 mm 

Vnitřní šířka ráfku 
30 mm 

Hmotnost 
1325 g 

Konstrukce ráfku 
Karbon – bez patky 

Kompatibilita plášťů 
Dušové nebo bezdušové 

Vlastnosti

  • Technologie HITOP přináší patentované složení ráfku, které zajišťuje poddajnost a jistotu při nerovnostech na trati.
  • Nízká hmotnost pro snadné zrychlení a stoupání.
  • Rozšířené patky ráfku poskytují hladký opěrný povrch pro pneumatiku, čímž snižuje. možnost proražení pneumatiky po nárazu do kamene.
  • Systém monitorování tlaku v pneumatikách TyreWiz 2.0 s bezproblémovou konstrukcí.
  • Náboje ZM2 SL s 66 body záběru.
  • Možnost standardních nebo Torque Caps koncovek předního náboje.
  • Možnost volby těla rotoru mezi XD nebo Microspline.
  • Doživotní záruka.

1ZERO HITOP S

Výplety 1ZERO HITOP S od společnosti Zipp spojují vysokou přidanou hodnotu s vysokým výkonem pro lepší a rychlejší jízdu. Poddajnost na trati je zásadní, protože moderní cross-country tratě jsou stále drsnější a náročnější. Už dávno neplatí, že výplety pro XC musí být tuhé. Místo toho by měl mít jezdec pocit, že kola pod ním fungují. Karbonový ráfek 1ZERO HITOP S se přizpůsobí terénu díky technologii HITOP, kterou má Zipp patentovanou pro vrstvení karbonu. Výsledkem jsou lehká závodní nebo adventure XC kola, která udrží rychlost a plynulost přes všechny úseky trailu – kameny, kořeny a vyjeté koleje s odolností, která je nutná pro moderní kola se zdvihem až 130 mm. Díky jejich poddajnosti budete mít při jízdě mnohem větší jistotu. Výplety 1ZERO HITOP S jsou vybaveny spolehlivou sadou nábojů ZM 900.

Specifikace

Hloubka ráfku 
21.2 mm 

Vnitřní šířka ráfku 
30 mm 

Hmotnost 
1495 g 

Konstrukce ráfku 
Karbon – bez patky 

Kompatibilita plášťů 
Dušové nebo bezdušové 

Vlastnosti

  • Technologie HITOP přináší patentované složení ráfku, které zajišťuje poddajnost a jistotu při nerovnostech na trati.
  • Nízká hmotnost pro snadné zrychlení a stoupání.
  • Rozšířené patky ráfku poskytují hladký opěrný povrch pro pneumatiku, čímž snižuje. možnost proražení pneumatiky po nárazu do kamene.
  • Náboje ZM900 s 52 body záběru pro rychlou akceleraci.
  • Možnost standardních nebo Torque Caps koncovek předního náboje.
  • Možnost volby těla rotoru mezi XD nebo Microspline.
  • Systém monitorování tlaku v pneumatikách TyreWiz dodáván samostatně.
  • Doživotní záruka.

TyreWiz 2.0

Pneumatiky jsou jediným bodem, který spojuje kolo se silnicí nebo stezkou. Není tedy překvapením, že optimální tlak v pneumatikách přímo zvyšuje vaše pohodlí, snižuje valivý odpor a zvyšuje rychlost. TyreWiz 2.0 je přepracován s důrazem na vyšší přesnost a větší kompatibilitu s různými hloubkami ráfků tak, aby poskytoval přesné údaje o tlaku v reálném čase. Lehký a odolný přístroj TyreWiz 2.0 využívá LED kontrolky, které indikují, když tlak v pneumatikách přesahuje cílový rozsah, s upozorněním na nízký nebo vysoký tlak v pneumatikách. Nastavení optimálního tlaku v pneumatikách je klíčovým faktorem pro maximalizaci rychlosti a výkonu, zejména u moderních kol. TyreWiz 2.0 vám umožňuje činit rozhodnutí ovlivňující valivý odpor, trakci, opotřebení pneumatik a pohodlí jezdce. TyreWiz 2.0 také spolupracuje s aplikací SRAM AXS a poskytuje personalizovaná doporučení ohledně tlaku v pneumatikách. Díky univerzálnímu adaptéru pro ráfky a několika délkám ventilků se zařízení vejde na silniční nebo MTB ráfky. Standardní ruční pumpa měří s přesností pouze +/-5 %, s TyreWiz 2.0 přestanete řešit problémy s nepřesností pumpy. Budete mít vždy jasno, jaký tlak v pneumatikách máte.

Vlastnosti

  • Přesnost +/- 2 % na 0.1 PSI. 
  • Vodotěsný a prachotěsný (IPX7).
  • Personalizované doporučení tlaku pneumatik prostřednictvím aplikace AXS pro telefony se systémy iOS nebo Android. 
  • Výdrž až 300 hodin díky levným a rozšířeným bateriím CR1632. 
  • Nízká hmotnost – pouze 10 g.
  • Přizpůsobí se různým druhům a hloubkám ráfků díky různým délkám ventilků a kulatým nebo čtvercovým těsněním průchodek.
  • Kompatibilní s protokoly ANT+ a Bluetooth pro zobrazení tlaku pneumatiky v reálném čase na displejích většiny počítačů.
  • 2 roky záruka.

Více informací o setech zapletených kole najdete na webu výrobce.

Najbližší predajcovia Zipp

Podobné články

Co je to technologie Fizik Adaptive?

Dost bylo bolavého zadku po celém dni v sedle kola! Italský výrobce sedel fizik je tady se svojí technologií 3D tisku, které říká Adaptive, aby vám od nepříjemné bolesti sedací partií pomohl. Jak Adaptive funguje a co to vlastně znamená si řekneme v následujícím článku.

Tubolight Diamana: O krok před ostatními

Italská značka Tubolight přichází na trh s novou, inovativní vložkou do plášťů Diamana. Už to není jen o tom vložit kus natvarovaného pěnového polyethylenu do pláště, který pouze ochrání ráfek při tvrdším nárazu nebo vám po defektu umožní nouzový návrat domů. Ke slovu přichází věda. Na začátku vzniku vložky Tubolight Diamana byla studie, která zkoumá pohyb molekul vzduchu uvnitř pláště během jeho deformace vlivem vnější síly.

Nová generace pedálů TIME je tady!

Pedály TIME dostaly nový vzhled a vlastnosti, které přinášejí nízkou hmotnost a vylepšenou ergonomii. TIME také upravil a zjednodušil nabídku silničních a MTB pedálů pro usnadnění výběru ideálních pedálů pro potřeby všech cyklistůVíce se dočtete v článku.

Novinka pro rok 2025! Rock Shox Psylo zpět na scéně!

Rok 2025 se nese ve znamení novinek napříč celým spektrem amerického gigantu SRAM. V letošním roce se do nabídky vrátila legendární vidlice PSYLO a updatu doznaly vidlice Domain a Rudy. Pojďte se s námi podívat na více detailů.

Kolekce oblečení Troy Lee Designs 2024

Připravili jsme pro vás ucelený přehled kolekce oblečení od americké značky Troy Lee Designs pro sezonu 2024. Proč? Troy Lee Designs má v nabídce opravdu velké množství oblečení rozdělených podle vašeho jezdeckého zaměření. Ať už jste závodník nebo se vozíte jen tak pro zábavu, v TLD na vás mysleli. A my se rozhodli vám výběr usnadnit právě tímto přehledem.

Průřez kolekcí helem Troy Lee Designs 2024

Ve světě horských kol snad není nikdo, kdo by neznal Troy Lee Designs. Legendární americkou značku helem, oblečení a chráničů pro MTB, motokros a další disciplíny. TLD jsou jedním z lídrů na trhu, kteří posouvají své produkty neustále kupředu inovacemi materiálů a technologií tak, aby svým uživatelům přinášely co nejlepší bezpečnost a komfort během jízdy.