Aspire Sports v žebříčku Forbes
Aspire Sports v žebříčku Forbes

Aspire Sports v žebříčku Forbes

07.05.2024

Každý rok zveřejňuje časopis Forbes žebříček Největších rodinných firem. Jedná se o kompletní, jak Forbes říká, almanach rodinného podnikání v Česku. A Aspire Sports je jeho součástí! Více v článku.

Letošní žebříček Největších rodinných firem v Česku je ovšem speciálně pro nás, cyklisty, něčím specifický. Je v něm silně zastoupeno několik značek, které jsou v českém cyklistickém světě dobře známé. A Aspire Sports se mezi nimi neztratilo. Ba naopak, je vidět hodně na špici!

Šéf divize cyklistiky a bratr zakladatele Igora Doležala, Marek Doležal pro Forbes uvedl: „Sezona 2023 byla v našem oboru nejtěžší od krize z let 2009 až 2010. Obrovský převis nabídky nad poptávkou přinesl konsolidaci na trhu a bankroty mnoha značek – i v Česku, ale především v zahraničí. My jsme naštěstí ve velmi dobré kondici, i když jsme se menšímu poklesu tržeb a zisku nevyhnuli, a situace se teď bude pomalu vracet do normálu. Na letošek plánujeme mírný růst tržeb s dynamickým růstem od roku 2025.“

Jaké další firmy v žebříčku také najdete? Například pražskou cyklospeciálku Ski a Bike Centrum Radotín, dovozce kol MMR T.S. Bohemia, výrobce světoznámého cyklo oblečení Kalas nebo výrobce kol 4Ever.

Kompletní žebříček Největších rodinných firem 2024 najdete pod tímto odkazem.

Podobné články

Novinky u Michelin na sezonu 2024

Známý francouzský výrobce plášťů má ve své nabídce pro rok 2024 několik novinek. Nové směsi plášťů pro enduro a sjezd, úplně nové pláště pro e-bike enduro nebo nové pláště pro silniční cyklistiku. Více informací najdete v tomhle článku.

Peaty's Monarch - gripy pro ty nejnáročnější jezdce

Gripy Peaty's Monarch jsou výsledkem desítek let zkušeností se závoděním a 18 měsíců trvajícího procesu vývoje designu gripu.

Nový Flight Attendant pro enduro je tady!

Nekonečnou touhu pro inovace v RockShox pohání pouze jeden jediný cíl: Aby vám umožnili rozvinout váš jezdecký potenciál naplno! Nový Flight Attendant pro enduro ridery je tady a je lepší než kdykoliv předtím!

Bikové novinky od RockShox jsou tady!

Nekonečná touha značky RockShox po inovacích je hnaná pouze jedním cílem: aby vám umožnili využít váš potenciál na maximum. To znamená, že inovace nikdy nepřestanou. A hledání nových cest nikdy neskončí. Stejně jako nikdy neskončí touha vývojového týmu hledat nové cesty jak snížit tření kluzáků, přidat více kontroly nebo jak zlepšit váš požitek z jízdy. Každá další evoluce je inspirována tou předchozí.

ASPIRE SPORTS se stává od května 2024 distributorem značek SINTER a Selle Royal

Rok 2024 je pro ASPIRE SPORTS s ohledem na získávání nových značek pod svá křídla velmi plodný. Po úspěšné akvizici značky fi’zi:k začátkem roku, získala od 20. května 2024 firma ASPIRE SPORTS do svého portfolia značek další dva silné hráče. Prvním z nich je slovinský výrobce brzdových destiček SINTER, druhým pak italský výrobce sedel Selle Royal. Množství značek, které má nyní pod sebou ASPIRE SPORTS tak vzrůstá na 26.

SINTER – NEJLEPŠÍ ORGANICKÉ BRZDOVÉ DESTIČKY

Od 20. května se Aspire Sports stalo výhradním distributorem slovinského výrobce brzdových destiček SINTER na téměř všechny regiony, ve kterých působí. Jaké brzdové destičky má SINTER v nabídce a kdo vůbec SINTER je se dozvíte v tomto článku.