SINTER – NEJLEPŠÍ ORGANICKÉ BRZDOVÉ DESTIČKY
SINTER – NEJLEPŠÍ ORGANICKÉ BRZDOVÉ DESTIČKY

SINTER – NEJLEPŠÍ ORGANICKÉ BRZDOVÉ DESTIČKY

20.05.2024

Od 20. května se Aspire Sports stalo výhradním distributorem slovinského výrobce brzdových destiček SINTER na téměř všechny regiony, ve kterých působí. Jaké brzdové destičky má SINTER v nabídce a kdo vůbec SINTER je se dozvíte v tomto článku.

V nabídce Sinter naleznete brzdové destičky pro všechny běžně dostupné kotoučové brzdy, a to hned v několika provedeních. Čtyři různé směsi vyhoví rozličným požadavkům, ať už co se týče podmínek, nebo použití a v nabídce jsou rovněž servisní balení za zvýhodněné ceny. 

Brzdové destičky Sinter vynikají svým výkonem, dlouhou životností a za zmínku stojí i to, že jsou vyráběné přímo ve Slovinsku, a to z lokálních surovin. Organické směsi, které jsou obecně ekologicky šetrnější, zároveň z lokálních surovin, to je záruka ekologické šetrnosti.

Varianty brzdových destiček SINTER

Sinter nabízí 4 druhy brzdových destiček pro různé výkonnostní skupiny a použití. 

RED – s514

Červené destičky s označením s514 jsou základní řadou značky SINTER. Nabízí vyvážený poměr mezi brzdným výkonem, životností a cenou. 

  • pro všechny typy jízdních kol 
  • organická směs 

BLACK – s550

Semi-metalická směs destiček v sobě kombinuje dlouhou životnost a skvělou čitelného brzdného účinku za všech podmínek, včetně bláta a vody. 

  • Semi-metalická směs 
  • Dlouhá životnost 
  • Skvělé dávkování brzdného účinku 
  • Pro mokré a blátivé podmínky 

GREEN – s2032

Varianta pro ty, kteří brzdí tvrdě a na poslední chvíli. Ideální pro závodní použití na silnici i v terénu. Měkká směs s agresivním bitem a vysokým brzdným účinek nabízí tichý projev za všech okolností. 

  • “race ready” měkká směs 
  • pro ty co brzdí tvrdě a na poslední chvíli 
  • tichý provoz 

BLUE – s530

Modrá směs poskytuje extra dlouhou životnost a minimální vadnutí. Ideální pro elektrokola a dlouhé, prudké tratě, které znamenají spoustu času na brzdách. 

  • extra dlouhá životnost destiček 
  • minimální vadnutí 
  • ideální pro e-biky a dlouhé, prudké tratě 

Správně fungující brzdy jsou základem bezpečného ježdění na kole. Pokud si nejste jisti, že dokážete správně nasadit a zajet brzdové desky, doporučujeme vám vyhledat například mechanika ve vašem oblíbeném servisu. Brzdy mají zásadní význam pro bezpečnost během jízdy, proto je třeba při práci na nich dbát velké opatrnosti.

Správně provedený proces zajetí brzdových destiček a brzdového kotouče je zcela zásadní. Správně zajeté destičky a kotouče znamenají, že při brždění bude fungovat celá plocha kotouče a destiček na 100 %. Díky tomu pak vaše brzdy pracují efektivněji a spolehlivěji.

Před instalací nových destiček věnujte péči vyčištění a odmaštění brzdového kotouče. Více než kdekoliv jinde na kole je důležité, aby brzdové desky a kotouč byly absolutně čisté bez jakýchkoliv mastnot.

  1. Nové destičky namontujte podle pokynů výrobce vašich brzd a dbejte na to, abyste se nedotkli holou rukou brzdného povrchu destiček. Jednoduše držte destičky mezi prsty po hranách těla desky, nebo ještě lépe použijte čisté gumové rukavice.
  2. Dávejte pozor, abyste nezmáčkli brzdovou páčku bez nasazeného kola. Pokud se tak stane, bude pravděpodobně nutné zatlačit destičky a pístky zpět do třmenu pomocí vhodného nástroje.
  3. Po opětovné montáži kol je správně zajet brzdové destičky a kotouče, k čemuž doporučujeme prostředí bez provozu. Jezděte na kole rychlostí cca 10-15 km/h a 20krát zmáčkněte brzdovou páku. Nikdy ale tak, abyste zablokovali kola.
  4. Zmáčknutím brzdy snižte rychlost na cca 5 km/h, a brzdu zase uvolněte. Tuto činnost opakujte.
  5. Poté zvyšte rychlost na cca 25 km/h a 10krát zabrzděte, tentokrát silněji. Opět je důležité, abyste si nezablokovali kola. Pokaždé zabrzděte tak, abyste se z 25 km/h dostali na cca 5 km/h.
  6. Poté se rozjeďte na cca 30 km/h a dvakrát prudce zabrzděte na cca 5 km/h.
  7. Pokud jste dodrželi výše uvedené kroky, vaše nové brzdové desky jsou správně zajeté a usazené. Pokud tento proces nedodržíte, nemůžeme zaručit maximální brzdný výkon.

Kdo je SINTER

Sinter je slovinský výrobce brzdového obložení s více jak 50letou historií. Ve svém výrobním závodě a vývojovém centru zaměstnává 25 expertů. Od surovin, přes vývoj a testování, až po výrobu a balení, vše probíhá ve Slovinsku. Téměř 90 % produkce jde přímo k výrobcům a velkým zákazníkům jakými jsou například Aprilia a KTM. To znamená více než 5 milionů kusů ročně! Pro některé segmenty je Sinter jediným výrobcem, který sídlí mimo Asii!

Podobné články

Novinky u Michelin na sezonu 2024

Známý francouzský výrobce plášťů má ve své nabídce pro rok 2024 několik novinek. Nové směsi plášťů pro enduro a sjezd, úplně nové pláště pro e-bike enduro nebo nové pláště pro silniční cyklistiku. Více informací najdete v tomhle článku.

Peaty's Monarch - gripy pro ty nejnáročnější jezdce

Gripy Peaty's Monarch jsou výsledkem desítek let zkušeností se závoděním a 18 měsíců trvajícího procesu vývoje designu gripu.

Nový Flight Attendant pro enduro je tady!

Nekonečnou touhu pro inovace v RockShox pohání pouze jeden jediný cíl: Aby vám umožnili rozvinout váš jezdecký potenciál naplno! Nový Flight Attendant pro enduro ridery je tady a je lepší než kdykoliv předtím!

Bikové novinky od RockShox jsou tady!

Nekonečná touha značky RockShox po inovacích je hnaná pouze jedním cílem: aby vám umožnili využít váš potenciál na maximum. To znamená, že inovace nikdy nepřestanou. A hledání nových cest nikdy neskončí. Stejně jako nikdy neskončí touha vývojového týmu hledat nové cesty jak snížit tření kluzáků, přidat více kontroly nebo jak zlepšit váš požitek z jízdy. Každá další evoluce je inspirována tou předchozí.

ASPIRE SPORTS se stává od května 2024 distributorem značek SINTER a Selle Royal

Rok 2024 je pro ASPIRE SPORTS s ohledem na získávání nových značek pod svá křídla velmi plodný. Po úspěšné akvizici značky fi’zi:k začátkem roku, získala od 20. května 2024 firma ASPIRE SPORTS do svého portfolia značek další dva silné hráče. Prvním z nich je slovinský výrobce brzdových destiček SINTER, druhým pak italský výrobce sedel Selle Royal. Množství značek, které má nyní pod sebou ASPIRE SPORTS tak vzrůstá na 26.

Nový SRAM RED je tady

Každá část sady RED byla upravena tak, aby jízda byla bezproblémová. Pocit lehkosti během brždění, skvělá ergonomie, plynulé řazení, plně bezdrátové připojení a větší rozsah převodů vyhoví každému jezdci a jeho potřebám. Nový RED je nabitý funkcemi, jako je přesné a spolehlivé měření výkonu, nové řazení a větší možnosti nastavení brzd. Přitom se podařilo snížit hmotnost všech komponentů a dát dohromady nejlehčí elektronickou sadu na trhu. Ježdění není bez námahy. Sram RED je.