Dárky pro cyklisty na Vánoce
Dárky pro cyklisty na Vánoce

Dárky pro cyklisty na Vánoce

01.11.2023

Vánoce jsou za dveřmi a vy jistě přemýšlíte, jakým dárkem potěšit své blízké. Pokud mezi nimi máte vášnivého cyklistu, máme pro vás pár tipů na dárky pro cyklisty, které mu zaručeně udělají radost.

Údržba na kolo a doplňky od Peaty´s

Aby kolo správně fungovalo, je potřeba se o něj také správně starat. Čistota je základ. Dárkové balení produktů pro údržbu kola patří určitě mezi nejoblíbenější dárky pro cyklisty, protože by je měl používat každý, kdo jen trochu jezdí na kole. Takže s nimi určitě nešlápnete vedle.

Produkty anglické cyklokosmetiky Peaty´s patří k tomu nejlepšímu na trhu. Nabízí vysokou účinnost a zároveň ekologickou šetrnost všech produktů značky.

Peaty´s dárkové balení

Základní a zároveň nejoblíbenější dárek pro cyklisty je toto dárkové balení produktů pro údržbu kola. Biologicky odbouratelný čistič celého kola, vysoce účinný čistič řetězu a celého pohonného ústrojí, a mazivo na řetěz vhodné do všech podmínek. Doporučená maloobchodní cena 899 Kč.

Peaty´s sada kartáčů

Pro pohodlnější čištění kola se výborně hodí tato univerzální sada kartáčů. Doporučená maloobchodní cena 1 099 Kč.

Peaty´s Hold Fast

Šikovná taštička na nářadí, která se připevňuje na rám kola. Pohodlně se do ní vejde sada nářadí, opravná sada na defekty včetně CO2 bombičky nebo malé pumpičky a montpáky. Přidělat na ni lze i náhradní duši. Díky promyšlenému upínání drží pevně na rámu. Díky tomu nedochází k jeho poškrábání, jako je tomu u většiny podobných výrobků. Radost udělá zejména milovníkům trailového a enduro ježdění, výborně ale poslouží například také na gravel biku. Doporučená maloobchodní cena 999 Kč.

Peaty´s dárkové balení maziv all season 

Kdo maže, ten jede. Kvalitní mazivo nesmí chybět v základní výbavě a patří mezi oblíbené dárky pro cyklisty. Většinou se setkáte s rozdělením maziv podle povětrnostních podmínek – s mazivy do suchých podmínek, do mokra nebo s univerzálním mazivem. Pokud si ale nechcete lámat hlavu, které mazivo vybrat, tato sada je tím pravým pro vás. Najdete v ní od každého zmiňovaného druhu jeden kus. Doporučená maloobchodní cena 699 Kč.

Peaty´s Complete sada na čištění a údržbu

Pokud chcete udělat cyklistovi opravdu velkou radost, není jako dárek nic lepšího, než tato kompletní sada pro údržbu kola. Sada obsahuje čističe, kartáče, utěrku a mazivo. To vše v praktickém, odolném kufříku, který bude sloužit několik dalších let. Doporučená maloobchodní cena 2 299 Kč. 

Ochrana očí je na kole velice důležitá. A nejde jen pouze o mechanickou ochranu. Při dnešních technologiích skel dokáží kvalitní brýle zlepšit vidění v různých podmínkách. Brýle jsou tedy vděčnými dárky pro cyklisty.

Sportstyle 231 black

Dobře padnoucí sportovní brýle moderního tvaru. S technologií skel Polavision® a Supravision®, které eliminují nežádoucí odlesky, zabraňují mlžení a vytváří pro lidské oko příjemně vnímané světlo. Doporučená maloobchodní cena 3 599 Kč.

MTN Perform V

Brýle pro široké sportovní použití. Jsou vybaveny fotochromatickými skly, což v praxi znamená, že se skla samovolně zabarvují v závislosti na intenzitě slunečního záření. To z nich dělá naprosto univerzální brýle, vhodné do všech světelných podmínek. Skvělý dárek pro cyklisty ale i jiné sportovce. Ideální pro někoho, kdo chce mít jedny brýle na všechno. Doporučená maloobchodní cena 3 999 Kč.

Batoh Osprey

Batohy americké značky Osprey se vyznačují perfektním zpracováním a dlouhou životností. V nabídce jich naleznete velké množství. Většina modelů je v několika velikostech a barvách. Pokud hledáte opravdu kvalitní batoh pro cyklistu, s Osprey rozhodně nešlápnete vedle.

Osprey Raptor 14

Naprosto univerzální batoh o velikosti 14L, vhodný zejména na trailové ježdění a výlety na horském kole. Součástí batohu je i rezervoár na vodu. V nabídce také ve velikosti 10L nebo verzi PRO, s integrovaným chráničem páteře. Doporučená maloobchodní cena 4 249 Kč.

Osprey Syncro 12

Ideální volba na dojíždění do práce, školy nebo výlety. Lehký batoh, u kterého vás překvapí, kolik věcí se do něj vejde. Díky odvětrávanému odpružení AirSpeed™ budou navíc vaše záda v suchu a pohodlí. Doporučená maloobchodní cena 3 149 Kč.

Osprey Roll Top Pine Leaf

Nenajdete lepší batoh pro městská dobrodružství. Vodotěsný, perfektně padnoucí a skvěle vypadající. Takový batoh prostě chcete. Doporučená maloobchodní cena 4 999 Kč.

Dětské Troy Lee Designs

Troy Lee Designs je kultovní americká značka helem, chráničů a oblečení na kolo a motorky. Pod křídly této značky jezdí největší hvězdy těchto sportů. A každý kluk chce vypadat jako oni. Proto Troy Lee Designs jako jedna z mála značek nabízí i kompletní dětskou kolekci.

Dětský dres Sprint Reverb

Dětský dres Troy Lee Designs Sprint Reverb je inspirovaný závodní řadou Ultra. Laserem řezaná perforace, zatavený výstřih a další špičkové prvky. Dostupný v mnoha dětských velikostech, aby se i ti nejmenší mohli cítit jako světové hvězdy.

Doporučená maloobchodní cena 1 399 Kč.

Dětské kalhoty Sprint Mono

Vysoce odolné kalhoty Sprint Mono Navy disponují strečovými panely, aby poskytovaly gravity jezdcům a závodníkům BMX větší mobilitu a pohodlí. Speciálně upraveny pro potřeby mladých jezdců. Dostupné ve velikostech 18-28.

Doporučená maloobchodní cena 2 099 Kč.

Dětské rukavice

Ochrana rukou je velice důležitá. Troy Lee Designs myslí i na ty nejmenší a v jejich nabídce najdete dva dětské modely rukavic v různých barevných provedeních.

Doporučená maloobchodní cena 749 Kč.

Dětská přilba Flowline MIPS

Přilba Flowline MIPS kombinuje pohodlí a charakteristický TLD styl. Díky systému ochrany hlavy MIPS se jedná o přilbu, která splňuje všechny bezpečnostní certifikace . Univerzální velikost 48-53 cm je zvolena tak, aby perfektně seděla dětem zhruba mezi 5 až 11 roky.

Doporučená maloobchodní cena 2 499 Kč.

Dětské chrániče kolen, holení a loktů

Začátky ježdění se bez pádů neobejdou. Proto je dobré chránit části těla, které nejčastěji přichází při pádu do kontaktu se zemí. V nabídce Troy Lee Designs najdete odolné chrániče kolen a holení Rogue, popřípadě více pohodlné chrániče kolen Speed z D3O® pěny. Obdobně je to i u chráničů loktů, kde máte na výběr ze dvou dětských modelů stejného charakteru.

Doporučená cena u chráničů kolen je 999 Kč a 1 499 Kč, loktů pak 999 Kč a 1 399 Kč.

V nabídce najdete také dětský chránič páteře a hrudníku Rockfight, který patří mezi nejlehčí a nejpohodlnější na trhu. Jako jeden z mála výrobců dělá Troy Lee Designs tyto chrániče také v dětské velikosti. Správná velikost je při výběru chráničů zásadní. Často se setkáváme s tím, že děti používají zbytečně velké velikosti jak helem, tak chráničů. V takovém případě může být daná ochranná pomůcka spíše nebezpečná a způsobit i vážná zranění. Cena chrániče páteře a hrudníku Rockfight 2 399 Kč.

Troy Lee Designs

Tuto dnes již legendární značku netřeba milovníkům horských kol asi představovat. Charakteristický design, perfektní zpracování a styl.


Ať už sáhnete po čemkoliv s logem Troy Lee Designs, neuděláte chybu. Super dárkem tak můžou být například chrániče kolen nebo loktů Speed, které jsou díky bezešvé konstrukci a použití D3O® pěny extrémně pohodlné a patří k tomu nejlepšímu na trhu.

Radost udělají určitě také rukavice, například model Air s doporučenou maloobchodní cenou 949 Kč.

V nabídce naleznete také další dárky pro cyklisty. Velké množství dresů, kalhot, kraťasů nebo helem.

Zámky HIPLOK

Pro jízdy po městě nebo uzamčení kola třeba před restaurací se určitě hodí kvalitní zámek. Vybíráme dva modely z nabídky anglické značky Hiplok.

Z lok combo

Malý a skladný zámek Z lok se skvěle hodí na uzamčení kola před obchodem nebo restaurací. V nabídce jak varianta na kód, tak klasická na klíč. Doporučená maloobchodní cena 599 Kč.

D-Zámek Kotva DC 

Skvělá varianta, pokud zůstává kolo déle bez dozoru. Vyniká svojí vysokou odolností a snadnou montáží. Doporučená maloobchodní cena 1 899 Kč.

Doplňky Cannondale

Jsou věci, které by neměly chybět ve výbavě žádného cyklisty. Americká značka Cannondale má ve své nabídce mimo kvalitních kol také velké množství doplňků. Drobné dárky pro cyklisty potěší a zároveň nemusí příliš zatížit vaši peněženku.

Nářadí Cannondale Stash 10 in 1 Mini Tool je univerzální, malé nářadí, které obsahuje vše potřebné na cesty, a přitom nezabere téměř žádné místo. Doporučená maloobchodní cena 599 Kč.

Podsedlová brašna Contain Stitched je díky různým rozměrům vhodná pro všechny typy kol. Nenápadná, zároveň ale dostatečně prostorná pro základní vybavení jako silniční duše, montpáky a malá pumpa. Doporučená maloobchodní ceny začínají na 609 Kč a pokračují až na 949 Kč u největší velikosti.

Jízdní kola

Mongoose Legion L80

BMX kola zažívají díky výstavbě pumptracků a dalších sportovišť postupný návrat na výsluní. Na tomto typu kol se děti naučí perfektnímu ovládání kola a práci s vlastním tělem, což jim dává dobrý základ pro další sporty do budoucna. Navíc BMX kola začínají cenově už na pár tisících.

Vybrali jsme model Legion L80 od značky Mongoose. V nabídce najdete i několik dalších modelů. Doporučená maloobchodní cena 9 799 Kč.

GT Stomper FS

Kategorie dětských celoodpružených kol je v poslední době velice žádanou, ale nabídka těchto kol je poměrně malá. S novinkou do tohoto segmentu přichází americká značka GT se svým modelem Stomper FS. Postaveným na 26″ kolech a zdvizích 130/120 mm. Pokud máte doma dětského příznivce techničtějšího ježdění, tak tento model je zcela připraven posunout jeho dovednosti na novou úroveň. Doporučená maloobchodní cena 39 990 Kč.

Cannondale Trail

Aktuálně panuje na trhu vysoký nadbytek jízdních kol, převážně v kategorii těch levnějších. To nutí prodejce tlačit ceny mnohdy až pod hranici výdělku a konečným zákazníkům se tak naskýtá možnost pořídit kvalitní kolo za velmi příznivou cenu. Třeba kola americké značky Cannondale nabízí momentálně velice dobrý poměr ceny a výkonu. Vybíráme například model Trail 5, který nabízí vzduchovou vidlici, hydraulické brzdy a spolehlivou sadu MicroSHIFT 2×10 s doporučenou cenou 21 999 Kč. V nabídce najdete ale několik dalších modelů Trail v různých stupních výbavy a barev.

GT Avalanche 

Podobný poměr ceny a výkonu nabízí také další americká značka, GT Bicycles. Modely Avalanche nabízí typický vzhled rámu, specifický pro tuto značku. Vybíráme například model AVALANCHE 29″ COMP s hydraulickými brzdami a kompletní sadou MicroSHIFT s doporučenou maloobchodní cenou 17 499 Kč. V nabídce najdete ale několik dalších modelů Avalanche v různých stupních výbavy a barev.

Podobné články

Aspire Sports v žebříčku Forbes

Každý rok zveřejňuje časopis Forbes žebříček Největších rodinných firem. Jedná se o kompletní, jak Forbes říká, almanach rodinného podnikání v Česku. A Aspire Sports je jeho součástí! Více v článku.

Tubolight Diamana: O krok před ostatními

Italská značka Tubolight přichází na trh s novou, inovativní vložkou do plášťů Diamana. Už to není jen o tom vložit kus natvarovaného pěnového polyethylenu do pláště, který pouze ochrání ráfek při tvrdším nárazu nebo vám po defektu umožní nouzový návrat domů. Ke slovu přichází věda. Na začátku vzniku vložky Tubolight Diamana byla studie, která zkoumá pohyb molekul vzduchu uvnitř pláště během jeho deformace vlivem vnější síly.

Nová generace pedálů TIME je tady!

Pedály TIME dostaly nový vzhled a vlastnosti, které přinášejí nízkou hmotnost a vylepšenou ergonomii. TIME také upravil a zjednodušil nabídku silničních a MTB pedálů pro usnadnění výběru ideálních pedálů pro potřeby všech cyklistůVíce se dočtete v článku.

Novinka pro rok 2025! Rock Shox Psylo zpět na scéně!

Rok 2025 se nese ve znamení novinek napříč celým spektrem amerického gigantu SRAM. V letošním roce se do nabídky vrátila legendární vidlice PSYLO a updatu doznaly vidlice Domain a Rudy. Pojďte se s námi podívat na více detailů.

Nový Cannondale Scalpel je tady!

Od toho, co první generace Scalpelu v roce 2002 dokázala, že celoodpružené kolo může být rychlejší než hardtail, byl Scalpel vždy tím kolem, které určovalo směr. Definovalo směr, kterým se má XC ubírat, ne kde je nebo kde bylo. A tenhle nový krasavec pokračuje v legendárním odkazu.

Fizik VENTO PROXY - Nové tretry pro gravel a MTB

Nové závodní tretry pro všechny, kteří hledají maximální výkonnost a skvělou cenu nových bot. Více informací o těchto tretrách a jejich klíčových vlastnostech, najdete v článku.